dido dido :
Bismillahirrahmanirrahim...Jika engkau hendak merumpamakan Kekuasaan Allah....Allah menciptakan Alam semesta dan seluruh isinya ini seumpama satu titis air sahaja daripada laut....Maka kekuasaan Allah adalah lebih lagi daripada engkau bayangkan

Tuesday, 19 November 2013

Kembara Hidup


Assalamualaikum......

Direct to the point,xyah citer banyak.......sebab xde orang nak tolong bagi modal....haha...

ok....

Kini.....aku baru ada title siswa....best jugak la...sebab time ni la tahap ke-survival-ian kita teruji...hmm...time ni jugak la kata2 murabbi-murabbi kita dahulu diguna pakai untuk mengembara di alam baru ini....sob3...sedih pulak rasenye.....

Ketika aku baru sahaja bergelar mahasiswa.....kebanyakan rakan-rakan sebayaku telah pun mencecah dua tahun di alam menara gading diseluruh pelosok dunia....

Walaupun ada kisah yang boleh di'bangga'kan ketika peristiwa kemasukan di U itu....Bangga kot....mohon xsampai seminggu dah dapat masuk....dahla tahu dapat masuk tu malam sebelum daftar.....Huhu....
Walaupun bukan universiti yang ku idamkan...frust tu ada la banyak....tapi aku bersyukur kerana ketika ini,saat ini,telah terhijab sekelumit hikmah kenapa aku dicampakkan di universiti itu......sedikit sebanyak terubat kesakitan kerana impian berkecaian.....

Walaupun terpaksa menghadapi perasaan bercampur-baur ketika mana mengetahui hasrat ke bumi انبياء hanya tinggal kenangan menjadi tugu peringatan didalam memori.....
Apatah lagi terpampang di wall FB rakan-rakan seperjuangan selamat sampai di bumi Mesir...
Kepada rakan-rakanku disana,teruskan perjuangan mu mencari ilmu untuk berbakti kepada masyarakat....Ku hanya tinggal dibumi Terengganu meneruskan kembara sebagai hamba Allah yang dahagakan Ilmu....=_= cam poyo je

Jadi...kesimpulannya belajar rajin-rajin.....kat sini la iman kita teruji,digoncang kuat.....Mohonlah kepada Allah supaya tetapkan hati agar tidak tumbang di tengah jalan....wallahualam

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews